23 maj 2014
19:00

Rinns AIK

Referat: Råda IK - Rinns AIK

Ja vad kan man säga efter 4-0? Det är första gången sedan augusti som vi blir mållösa i en seriematch!

Ikväll fick vi två straffar emot oss innan halvtimmen gått, den första är det ingen snack om! Sen så är vi nära kvitteringen några gånger, men bolluslingen ville helt enkelt inte in! När vi var som bäst i första halvleken kom en klar offside på en Råda spelare som domaren ignorerade och det slutade med att han några sekunder senare blåste för straff, från min position är det svårt att säga men spelarna sa att det inte var någon straff. Vi hänger med huvuden och trean kom som ett brev på posten!

Andra halvleken var det bara ett lag på plan, men Råda gick upp i anfall en gång och gjorde halvlekens enda mål. Jag vet inte hur många avslut vi hade men det var i alla fall åtta totalt på mål, men minst det dubbla utanför!

Vi testade en ny formation som kanske är den enklaste, anser inte att det i sig hade stor betydelse i förlusten. Vi fick för långa avstånd mellan lagdelarna, främst mellan backlinjen och mittfältet, vilket gjorde att Råda fick vända om och komma rätt i situationerna. Det positiva var att vi körde på i andra halvlek och inte gav upp, konditionsmässigt så är vi starkare men när vi inte får till avsluten så hjälper det inte.

Två raka förluster nu, efter två raka vinster, känns surt värre! Vi har ingen flyt just nu och självförtroendet har fått sig ett törn! Men nästa torsdag väntar ett derby mot Torsby IF u och till dess har vi slickat såren och tagit nya tag!